Lulespexet
Varje år engagerar Lulespexet cirka 60 studenter vid Luleå tekniska universitet, som skapar en spännande och humoristisk teaterproduktion med musikaliska inslag. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Lulespexet reder ut mysteriet ombord Titanic

Publicerad: 23 april 2019

Hur lyckades det osänkbara skeppet Titanic sjunka? Lulespexets teatergrupp vet vad som verkligen hände och bjuder in till den spännande och humoristiska föreställningen Mysteriet ombord Titanic.

– Föreställningen handlar om den världsberömda tragedin där RMS Titanic förliste den 15 april 1912. Vår resa börjar den 10 april när dåtidens största lyxkryssare ger sig av, säger Emma Wiklund, direktör för Lulespexet.

Fyra dygn senare krockade Titanic med ett isberg på Nordatlanten och sjönk under natten. Det fanns livbåtar för 1178 av de 2224 passagerare, vilket var fler platser än dåtidens krav. Flera av livbåtarna fylldes inte helt för att många var skeptiska mot att skeppet faktiskt sjönk. Trots den tragiska berättelsen som är temat för årets föreställning kommer publiken att bli underhållen hela kvällen. Unikt med spex är nämligen att publiken får vara med och bestämma vad som händer på scenen, säger Emma Wiklund.

– Det görs genom spontana utrop som exempelvis “Mer överklass!”, “Ombytta roller!” eller “Gladare!”, eller genom en omstart där hela salongen uppmuntrar till ett unikt omtag av det man precis sett.

Studenter står för showen

Varje år engagerar Lulespexet cirka 60 studenter vid Luleå tekniska universitet, som skapar en spännande och humoristisk teaterproduktion med musikaliska inslag. De skriver manuset, arrangerar låtar, spelar musiken, bygger dekor, syr kostymer, skådespelar och mycket mer. Spexet är populärt och ses av ungefär 2000 personer varje år. Lulespexets föreställningarna baseras alltid på historiska händelser där en spexig twist ofta förekommer.

– I år har det varit mycket glädje, hög arbetsmoral och en gemenskap utan dess like. Vi är riktigt taggade på att framföra det vi har arbetat med under det gångna året!

Biljetter till föreställningen:

Biljetter finns att köpa över disk under lunchen vid studenttorget (B-huset) och i Ljusgården (C-huset) samt online. Personal vid Luleå tekniska universitet går gratis på föreställningarna den 4 maj, 18 maj samt 22 maj. Personalbiljetterna ordnar du över disk under lunchen.

Lulespexets föreställningar