Alumn2018-5
Jennie Hägg Wilhelmsson intervjuar Årets innovatörer, Luleå tekniska universitets forskare Stina Rutberg och Anna-Karin Lindqvist. Foto: Jennie Pettersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nominera Årets Innovatör

Publicerad: 20 maj 2019

Vem vill du se som årets vinnare?

Luleå tekniska universitet vill genom utmärkelsen Årets Innovatör uppmärksamma innovatörer och innovationstalanger bland studenter, lärare, forskare och övriga anställda vid universitetet.

Syftet är att bidra till att lyfta fram Luleå tekniska universitet som en grogrund för innovation och hylla de individer som bidragit lite extra till just detta.

Priset går till en student, forskare eller anställd vid Luleå tekniska universitet som har tagit en idé vidare till nytta för det omgivande samhället och som har varit kreativ, nytänkande, driven, visionär, engagerad och entreprenöriell. Vi söker personer som tagit ett koncept från idé till tillämpning, en ny tjänst eller produkt och/eller bidragit till att lösa viktiga samhällsutmaningar.

Nomineringen gäller för insatser som gjorts under de senaste två åren.

Vem som helst kan nominera en person, sig själv eller annan. Nomineringen stänger 9 oktober.

Årets Innovatör utses av en jury och priset delas ut i samband med eventet Årets Alumn den 5 november i Vetenskapens Hus.