Pris
Glada pristagare och utdelare av pris: Josefine Åhl, George Nikolakopoulos, Philip Engström, Anita Lindfors, Kristina Ulander, Carola Ärleborg och Anna Edin, Nordeas Norrlandsstiftelse, Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet samt Staffan Sarbäck, universitetsdirektör. Foto: Jennie Pettersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nominera din kandidat till Årets Innovatör

Publicerad: 3 april 2020

Luleå tekniska universitet vill genom utmärkelsen Årets Innovatör uppmärksamma innovatörer och innovationstalanger bland studenter, lärare, forskare och övriga anställda vid universitet. Syftet är att bidra till att lyfta fram Luleå tekniska universitet som grogrund för innovation och hylla de individer som bidragit lite extra just till detta.

Priset går till en student, forskare eller anställd som tagit en idé vidare till nytta för det omgivande samhället och som varit kreativ, nytänkande, driven, visionär, engagerad och entreprenöriell. Vi söker personer som tagit ett koncept från idé till tillämpning, en ny tjänst eller produkt och/eller bidragit till att lösa viktiga samhällsutmaningar. Nomineringen gäller för insatser som gjorts under de senaste två åren.

Årets Innovatör utses av en jury och priset delas ut i samband med eventet Årets Alumn den 3 november i Vetenskapens Hus.

Nominera med namn och kontaktuppgifter till den nominerade samt kort motivering via formuläret nedan.

Nomineringen stänger 6 september.