Nu lyser marschallerna hela december

Publicerad: 29 november 2019

Luleå tekniska universitet bjöd på kaffe och fackeltåg tidigt på fredagsmorgonen. Det har blivit en tradition att fira första morgonen när marschallerna tänds längs Regnbågsallén. Därefter lyser marschallerna varje morgon hela december för att välkomna studenter och personal den mörkaste tiden på året.

Premiärmorgonen av marschalltändningen, bjuder Luleå tekniska universitet – av tradition – på ett mycket uppskattat stämningsfullt fackeltåg med julsånger av Snapsakademien, i morse på den granpyntade vintertrappen vid huvudentrén till B-huset och det serveras bullar och varm dryck.

Många kom, inte minst flera utbytesstudenter, för att få en extra bra start på veckans sista arbetsdag eller skoldag och en påminnelse om att det otroligt nog, snart är jul – och därmed snart ljusare dagar igen. För första gången, sedan denna tradition skapades, gick varenda lussebulle och pepparkaka åt. Och folk myste med varmt kaffe medan de lyssnade till julsånger framför vintertrappan.

Vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå, Kiruna, Piteå och Luleå tändes också marschaller denna morgon.