LTU_Business_campuskarta
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny app för vilsna LTU-studenter

Publicerad: 12 december 2017

Äntligen får studenter på universietet det enklare att hitta runt på Campus i Luleå. Mahmoud Kwaither och Wilhelm Uggla har utvecklat en app som syncar dagens schema med en karta över klassrummen med ett enda knapptryck.

- Jag blev så less på att gå vilse i kulverterna så då utvecklade vi vår app. Den bästa funktionen är att du kan synca den med ditt schema. Med ett knapptryck ser du vart du ska gå under hela dagen och du slipper allt tjorv med timeedit, säger Mahmoud Khwaiter, som läser digital tjänsteutveckling på LTU.

Han har skapat appen tillsammans med sin vän Wilhelm Uggla som läser Systemvetenskap. I dagsläget har teamet drygt 200 användare utan någon form av egentlig marknadsföring och de siktar 2000 användare inom en kort framtid.

- Hittils har det spridit sig från att kompisar rekommenderar appen till varandra vilket talar för att de ser en stor nytta för studenterna, säger Wilhelm Uggla.

I steg ett vill de göra en riktigt bra app för studenterna på Luleå tekniska universitet men de två vill också utöka och skapa samma lösning för andra universitet som Umeå och Sundsvall.

- Unga människor vill ha information omedelbart och där hänger byråkratiska universitet inte med. Den här appen ger studenter vad de vill ha och förenklar deras vardag och vi tror den har stor potential, säger Mahmoud Khwaiter.

Appen finns i dagsläget till Apple och kommer strax till Androidmobiler.