Bild på nya studenter
Pauline Sjöstrand, Albin Ghan Fröjd och Oliver Lundqvist. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nya studenterna på plats

Publicerad: 19 augusti 2022

Äntligen har vi fått välkomna våra nya studenter till Luleå tekniska universitet. Vi fångade upp några studenter innan de gick in i Ljusgården för en introduktion till universitetet och det liv som väntar dem hos oss.

För första gången sedan pandemin tog sitt grepp om världen kunde vi äntligen samla våra studenter till en välkomstceremoni som tog plats i Ljusgården på Luleå tekniska universitet. Jennie Hägg Wilhelmsson, chef för studentavdelningen, höll ett välkomsstal och därpå följde ceremoni av studentkårerna.

Men innan dess lyckades vi fånga upp några studenter för att höra om deras förväntningar inför studietiden på Luleå tekniska universitet.

Oliver Lundqvist

Hej, vad heter du?
- Jag heter Oliver Lundqvist och är 20 år.

Var kommer du ifrån?
- Jag kommer från Luleå, hemmastaden.

Vad ska du plugga?
- Jag ska gå tekniskt basår för att sedan kunna studera vidare.

Ok, är det något speciellt du siktar på då eller?
- Det är datateknik, programmeringsrelaterat och så det är det jag verkligen ser fram emot.

Och varför valde du just LTU om det är din hemstad?
- Många säger ju att man inte ska välja sin hemstad, men jag har hört så mycket bra från min syrra som går här, att det är ett bra universitet med bra samkänsla bland studenterna.

* * * * * *

Albin Ghan Fröjd

Hej vad heter du?
- Albin Ghan Fröjd och är 20 år.

Var kommer du ifrån?
- Jag kommer från Bollnäs, i Hälsingland.

Vad ska du plugga?
- Jag ska plugga rymd, rymdteknik!

Rymdteknik finns ju bara här, så då förstår jag hur du hamnade här!
- Exakt. Och så har jag en kompis som bor här, så det känns bra.

Vad ser du mest fram emot med att studera här?
- Att lära mig om rymden!

* * * * * *

Pauline Sjöstrand

Hej vad heter du?
- Jag heter Pauline Sjöstrand och är 23 år.

Var kommer du ifrån?
- Jag kommer från Kungälv.

Vad ska du plugga?
- Jag ska plugga civilingenjör med inriktning industriell ekonomi.

Hur lyckades vi locka upp dig hit?
- Främst för att det är så naturnära. Jag är en stor skidfantast, mest fjällen som lockat mig hit upp. Men också att universitetet har ett bra rykte, jag har fått en bra bild av universitetet.

Vad ser du mest fram emot med att studera här?
- Nya gemenskaper och att få lära mig nya saker. Jag känner mig så redo att börja plugga!