William Lundin
William Lundin kommer ursprungligen från Göteborg, pluggar till civilingenjör i datateknik och är antagen till Developer Student Club Lead – Google Developers. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Student i datateknik antagen till Google Developers

Publicerad: 6 september 2019

Datateknikstudenten William Lundin är en av 60 europeiska studenter som antagits till programmet Developer Student Club Lead – Google Developers. – Det ska bli hur kul som helst, säger William Lundin.

William Lundin läser andra året på civilingenjörsprogrammet i datateknik. Under sommaren jobbade han som mjukvaruingenjör på Ericsson och fick dessutom veta att han kallats till intervju för Developer Student Club Lead – Google Developers.

– Jag fick genomgå flera intervjuer via länk till Google i Paris. Intervjuerna handlade både om mina personliga egenskaper och vilka kunskaper jag besitter, berättar William Lundin.

Det är också till Paris som deltagarna i programmet blir nerflugna i början av oktober. Syftet med programmet är att utbilda studenter som i samarbete med Google Developers i sin tur på hemmaplan kan leda och nätverka med studenter som är intresserad av mjukvaruutveckling.

– I Paris ska vi få lära oss mer om ledarskap och hur vi skapar nätverk. Men vi ska också få en del undervisning om teknisk kunskap kring Android app-utveckling, berättar William Lundin.

Varför tror du att just du blev antagen? 

– Kanske för att jag håller på mycket med app-utveckling på min fritid. Redan under gymnasietiden skapade jag min första app som släpptes på Google Play Store.

Från början var det ett dedikerat spelintresse som drev William Lundin. Men spelintresset övergick allt mer i ett intresse för egna projekt och utveckla egen mjukvara

– Jag gillar att lära mig nya saker helt enkelt. Det ska bli otroligt roligt att få leda andra inom ett område som jag själv är så intresserad av. Och jag har alltid drömt om att få arbeta på ett stort företag, så det här är verkligen en fantastisk möjlighet!