grafisk design utställning
Andrea Stanisic, Charlie Bergkvist och Emma Sandberg är några av de studenter som ställer ut sina alster på Kulturens hus. Foto: Staffan Westerlund Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Studenter i grafisk design ställer ut på Kulturens hus

Publicerad: 19 maj 2020

Den 16 maj – 3 juni pågår en examensutställning i Kulturens hus med studenter från Programmet Grafisk design, vid Luleå tekniska universitet. Utställningen AV VIKT består av nio olika arbeten av studenter från programmets tredje och sista år.

Utställningens gemensamma tema är ett normkritiskt perspektiv på aktuella samhällsfrågor. Studenterna visar hur grafisk formgivning kan användas för att exempelvis uppmuntra till second hand-konsumtion, som pedagogiskt stöd för barn med Downs syndrom eller för att tipsa om billiga programvaror som kan användas för att skapa grafisk design.

Studenterna som alla arbetat med individuella samhällsaktuella frågeställningar som de själva fått identifiera är Emma Sandberg, Elina Mikkola, Louise Hannu, Jasmine Wihlborg, Morgan Ström, Johanna Törnqvist Weinehammar, Andrea Stansisic, Charlie Bergkvist och Fanny Berglund.

I en film gjord av Kulturens hus berättar några av studenterna mer som sina projekt.

Grafisk design, konstnärlig kandidat vid Luleå tekniska universitet antar studenter till höstterminen 2020. Antagningen är öppen för sen anmälan.

Studenter i grafisk design ställer ut på Kulturens hus