Monica Sandberg, Josef Bergbom och Viktor Cortinovis får 2022 års stipendier.
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Tre studenter får stipendier från Rune och Märta Ströms stiftelse

Publicerad: 9 november 2022

Monica Sandberg, Josef Bergbom och Viktor Cortinovis får 2022 års stipendier från Rune och Märta Ströms stiftelse. Stipendierna ska uppmuntra studenter till goda studieprestationer och ska användas för kommande studier.

På universitetets prisceremoni fick tre studenter ta emot varsitt stipendium på 15 000 kronor. Stipendier från Rune och Märta Ströms stiftelse går till studenter som kommer från Norrbotten, läser andra eller tredje året vid Luleå tekniska universitet inom de program som ingår i områdena systemteknik, maskinteknik samt teknik och design och kan visa på goda studieresultat.

– Vi fick in många fina ansökningar till Rune och Märta Ströms stiftelse, som Swedbank förvaltar, säger Jenny Stadin, biträdande kontorschef för Swedbank i Norrbotten som delade ut stipendierna på Vetenskapens hus.

Studenterna välkomnade både de extra pengarna och uppmärksammandet.

– Det känns som en fantastisk ära, jag är så tacksam. Stipendiet kommer mycket väl till pass. Under våren ska jag utföra mitt examensarbete, de här extra pengarna kommer att hjälpa mig, sa Monica Sandberg på prisceremonin.

2022 års stipendiater:

Monica Sandberg som studerar grafisk design, årskurs 3. Hon siktar på en framtid som grafisk formgivare. Monica har under årskurs två ingått som adept i Luleå tekniska universitets Mentorskapsprogram. I årskurs ett vann hon en tävling, arrangerad av LTU, om att skapa affisch till Teaterhögskolans examensproduktion. Hon kommer att använda pengarna till bland annat studielitteratur, konstnärsmaterial, licenser till designprogram och en ritplatta.

Josef Bergbom, student på civilingenjörsprogrammet för teknisk fysik och elektroteknik, åk 2. Josef siktar på att inte bara försöka klara av tentorna, utan också på högre betyg för att få större förståelse och kunskap som kommer till användning i kommande arbetsliv. Han ska använda pengarna till bland annat kurslitteratur.

Viktor Cortinovis som studerar civilingenjörsprogrammet för teknisk fysik och elektroteknik, åk 2. Viktor har alltid haft ett stort intresse för rymden och astronomi. Han fick i våras möjlighet att via LTU:s samarbete UNIVERSEH delta i en kurs inom rymdgeologi och robotik i Polen. Viktor kommer att använda pengarna till deltagande på Europas största rymdevent IAC, och till kurslitteratur.