Universitetet sjöd av liv på öppet hus

Publicerad: 9 oktober 2019

När Luleå tekniska universitet hade öppet hus fylldes universitetsområdet av gymnasieelever, studerande på vuxenutbildningar och nyanlända som ville bekanta sig med universitetet och utbildningarna.

Cirka 1500 nyfikna besökare hade hittat hit och intresset för utbildningarna var stort. På programmet fanns föreläsningar om allt ifrån hur Donald Trump påverkar världen och varför folk gillar fake news till artificiell intelligens och lärande maskiner.

– Jag tror det är första gången jag talar inför ett fullsatt Aula Aurora, det är kul! Om ni väljer att studera här hos oss på Luleå tekniska universitet och känner att utbildningen ni valt inte känns helt rätt, så är det lätt att byta. Vi har en bred palett av utbildningar, sade prorektor Pär Weihed som höll ett invigningstal i Aula Aurora.

Ebba Berggård, Wilma Sandqvist och Moa Erlandsson kommer från Luleå gymnasieskola. De vill passa på ta reda på mer om vad det finns för utbildningar här, för att sedan kunna jämföra med andra universitet.

– Det känns som ett väldigt bra tillfälle att få se hur det ser ut här på universitetet och vad man kan plugga här, säger Wilma Sundqvist.