Avslutningshögtid

Avslutningshögtider

Under året arrangerar Luleå tekniska universitet och studentkårerna avslutningsfestligheter för de studenter som är på väg att avsluta eller har avslutat sina studier.

Vi vill under högtidliga former tacka studenter för studietiden och ge studenterna en möjlighet att avsluta sin studietid vid universitetet tillsammans med sina studiekamrater och anhöriga.

Luleå

Avslutningshögtiderna äger rum vid tre tillfällen på campus i Luleå. De tekniska utbildningarna har sin högtid, Av4ningen, i november. Utbildningar som tillhör filosofiska fakulteten har sin högtid, Islossningen, i januari och maj.

Högtiden inleds med en ceremoni på dagen och avslutas med en exklusiv bankett. Vid ceremonin, som inramas av musik och tal, får studenterna motta diplom och Ltu-nål. Detta är en möjlighet för universitetet och kårerna att tacka studenterna för studietiden och ett tillfälle för studenterna att avsluta sina studier under festliga former tillsammans med studiekamrater och anhöriga.

Kontaktperson:
Åsa Hugosson
asa.hugosson@ltu.se

Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Avslutningshögtid Piteå 2019

Avslutningshögtiden i Piteå för studenter som avslutar sin utbildning våren 2019 äger rum fredag 7 juni i Studio Acusticum.

Anmälan är stängd

Vid ceremonin, som inramas av musik och tal, får studenterna motta diplom, ros och LTU-nål. Detta är en möjlighet för universitetet och kårerna att tacka studenterna för studietiden och ett tillfälle för studenterna att avsluta sina studier under festliga former tillsammans med studiekamrater och anhöriga.

På avslutningsdagen bjuder Piteå science park/Piteå kommun studenterna på examensfrukost i 2Kök med start 8.30. Anmälan görs i 2Kök. Sen vidtar mingel med dryck och tilltugg i Studio Acusticums foajé.

Själva ceremonin startar kl 11 för vänner och anhöriga. Studenterna ska vara på plats 10.00 i Studio Acusticum. De är placerade programvis i reserverade, märkta bänkrader längst fram i salen. Gäster har fri placering. 

Nål och diplom delas ut programvis, studenterna ropas upp en och en.

Ceremonin beräknas ta ca 1 timme.

 

Skellefteå

Avslutningshögtiden i Skellefteå äger rum i månadsskiftet maj/juni.

Vid Ceremonin, som leds av Rektors Rådgivare och inramas av musik och tal, får studenterna motta diplom och LTU-nål.

Ceremonin ger universitetet och kårerna en möjlighet att tacka studenterna för studietiden. Fotografering och mingel efter ceremonin.

Kontaktperson: 
Linnea Sundberg