Hoppa till innehållet
LTU-kort
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

LTU-kort

Ett samlingsnamn för ett kort med dessa funktioner:

* Passerkort
* Utskrift och kopiering
* Kårlegitimation
* Mecenatkort

Du ska vara registrerad student för att få ett kort.

Skaffa kort

Du som är programstudent får ditt LTU-kort under introduktionsdagen. 

Så här går det till:

  1. Ta med giltig fotolegitimation (ID-kort, körkort, pass)
  2. Du blir fotograferad.
  3. Du får kortet i handen.
  4. Uppdatera kortet varje termin i en uppdateringsmaskin när du gjort din kursregistrering.
  5. Aktivera kortet samt välja en fyrsiffrig pinkod på Mitt LTU (högst upp till höger).


Om du inte fått ett kort eller läser fristående kurser ska du ta med dig giltig legitimation och besöka Service Point på din studieort.

Aktivera kortet eller byta pinkod

Du aktiverar ditt kort eller byter pinkod genom att logga in på Mitt LTU (högst upp till höger). Klicka på ditt namn uppe till höger, välj Mina uppgifter > LTU-kort och följ anvisningarna.

 

Uppdatera ditt kort

För att förlänga giltigheten på kortet måste du uppdatera ditt LTU-kort varje termin efter att du har kursregistrerat dig. Detta gör du i en uppdateringsstation som finns vid Studenttorget/Service Point.

Är du i behov av att utöka access till vissa lokaler, kontakta Studenttorget/Service Point.

Funktioner på kortet

Mecenatkort - Om du är registrerad på minst en kurs vis LTU samt är medlem i kåren så kommer du att kunna få Mecenatlogotypen på ditt LTU-kort. Läser du minst 75% har du även rätt till SJ-logotypen för reserabatter.

Passerkort - På samtliga universitetsområden används LTU-kortet för passage genom ytterdörrar, på kvällar och helger, samt för passage genom vissa innerdörrar. En personlig sifferkod krävs.

LTU-kort för distansstudenter

Som distansstudent måste du inte skaffa ett LTU-kort. Besöker du någon studieort kan det vara bra att under första dagen skaffa dig ett LTU-kort om du vill kunna skriva ut eller komma in genom ytterdörrar efter kl 17.00. 

Mecenatkort för distansstudenter

När du har betalat medlemsavgiften till kåren kommer Mecenat att få uppgift om detta. De skickar då ett brev med inloggningsuppgifter till Mecenatappen. Beroende på betalningssätt kommer det att ta ett par dagar. Om du vill ha ett fysiskt Mecenatkort måste du kontakta ditt kårkansli.