Har du missat att anmäla dig till tentamen?

Publicerad: 14 september 2016

En anmälan till tentamen är lika med en garanterad plats i tentamenslokalen. När sista anmälningsdatum för tentamen/omtentamensperiod passerat kan du inte anmäla eller avanmäla dig.

Campusstudent (NML)
Om du har missat att anmäla dig till en tentamen ska du kontrollera tentamensschemat för att få veta vilken lokal tentan skrivs i eller om tentan är avbokad på det LTU-campus där du vill skriva. Om det finns anmälda får du tentera med 45 minuters kortare skrivtid, i den mån det finns plats.

Skriv upp dig på kölistan som finns hos tentamensvakten i tentamenslokalen 30 minuter innan tentamen börjar. Du måste även kunna styrka att du är/har varit registrerad på kursen. Detta gör du genom att i mobilen visa Registerutdrag >Registreringar på Mitt LTU (ett tips är att ta en print screen om det skulle vara dålig uppkoppling) eller så tar du med ett skriftligt intyg. Behöver du ett skriftligt registreringsintyg måste du vända dig till studenttorget.

Distansstudent (DST)
Du som läser kurs/program på distans och missat att anmäla dig kan inte göra en sen anmälan för att få skriva tentamen på tentamensplats/lärcentra. Om tentan även går på en campusort kan det finnas möjlighet att skriva den där under förutsättning att det finns anmälda studenter där. Då gäller samma regler som för Campusstudent (se ovan).