Hoppa till innehållet

Har du missat att anmäla dig till tentamen?

Publicerad: 14 september 2016

En anmälan till tentamen är lika med en garanterad plats i tentamenslokalen. När sista anmälningsdatum för tentamen/omtentamensperiod passerat kan du inte anmäla eller avanmäla dig.

Campusstudent (NML)

Om du har missat att anmäla dig till en salstentamen ska du kontrollera tentamensschemat för att få veta vilken lokal tentan skrivs i eller om tentan är avbokad på det LTU-campus där du vill skriva. Om det finns anmälda får du tentera med 45 minuters kortare skrivtid, i den mån det finns plats.

Skriv upp dig på kölistan som finns hos tentamensvakten i tentamenslokalen 30 minuter innan tentamen börjar. Du måste även kunna styrka att du är/har varit registrerad på kursen samt att du inte har ett tentamensresultat på kursen. Detta gör du genom att gå in på Mitt LTU -> Resultat och intyg -> Intyg. Där hittar du både registreringsintyg samt resultatintyg. Båda dessa ska visas upp. Du kan även hämta ett registreringsintyg på Service Point.

Distansstudent (DST)
Du som läser kurs/program på distans och missat att anmäla dig kan inte skriva upp dig på en kölista för att få skriva tentamen på tentamensplats/lärcentra. Om tentan även går på en campusort kan det finnas möjlighet att skriva den där under förutsättning att det finns anmälda studenter där. Då gäller samma regler som för Campusstudent (se ovan).