Hoppa till innehållet

Kursregistrering

Kursregistrering gör du under läsperiodens tre första dagar om institutionen inte meddelat annan registreringstid. Datum för registreringsperioden finns även på registreringstjänsten i Ladok. Har du inte registrerat dig enligt ovan riskerar du att förlora din plats. 

Du loggar in med ditt användarkonto för att komma åt registreringstjänsten.

Om du har missat registreringsperioden, till exempel om du blivit sent antagen till kurs, kontakta Service Point. Vi måste få in underlag via formulär för att kunna registrera. 

Du som är villkorsantagen till en kurs vänder dig till Service Point via formuläret nedan.

Omregistrering av kurs

OBS! Du ska inte ansöka om omregistrering om du bara ska skriva tentamen eller behöver få tillgång till kursmaterial. Ansökan om tillgång till kursmaterial i Canvas, klicka här

Har du varit registrerad på en kurs, som du av någon anledning inte slutfört, och vill läsa kursen igen, kan du ansöka om omregistrering. Observera att alla omregistreringar görs i mån av plats och vissa kurser, främst med individuell undervisning/handledning, kan ha speciella regler för omregistrering.

Ansök om omregistrering i god tid innan terminsstart, gärna senast 15 april respektive 15 oktober.

Viktigt

  • För att du ska kunna bli omregistrerad måste det finnas ett kurstillfälle när du vill läsa kursen, samt plats i kursen, sök på studentwebben
  • Institutionen behandlar din ansökan efter att ordinarie registreringstid för kursen har passerat och eventuell reservantagning slutförts.
  • Om du beviljas omregistrering får du automatiskt tillgång till kursrummet (senast dagen efter registrering). På Mitt LTU kan du se dina registreringar.
  • Du får besked från kursgivande institution om din ansökan inte beviljas
  • Ansöker du om studiemedel i samband med omregistreringen bör du först kontrollera med CSN vilka regler som gäller.