Hoppa till innehållet
16:30 10 nov
Föreläsning, seminarium, publik, presentation Foto: Pixabay

Våga tala-kurs

10 nov. 2021, 16:30 - 20:00
Luleå
svenska
kostnadsfritt
kursstudenthalsa@ltu.se
Publicerad: 30 augusti 2021

Det är mycket vanligt att känna rädsla för att tala i eller inför en grupp. Talängslan medför att studenter inte kan göra sig själva rättvisa i sitt studiearbete. Kursen pågår 10-17 november 2021.

Kom gärna på våran öppna föreläsning om kursen måndagen den 25 oktober klockan 16.30 i lärstudion på Universitetsbiblioteket.

Känner du ett starkt obehag att tala inför grupper? Det kanske innebär att du stressar upp dig långt i förväg, att du börjar oroa dig och fundera på hur du ska kunna slippa göra den kommande uppgiften samt att du känner hur allt för stor del av din energi går till tankar rörande din kommande presentation. Om du känner igen dig i ovanstående och upplever att detta hindrar dig i din vardag och begränsar dig att i dina studier så vill vi först och främst säga: Du är inte ensam. Det vi beskriver ovan kallas för talängslan och så här känner många studenter och det finns hjälp att få.

Kursen Våga tala vänder sig till dig som är student vid LTU och vill komma till rätta med din talängslan. I vår kurs "Våga tala" får du lära dig mer om vad talängslan är, träna dig på att möta och utforska obehaget i form av stegvisa övningar samt att få strategier och verktyg att hantera din talängslan med.

Gruppen består av max 15 deltagare. Varje kurstillfälle är 3,5 timme inklusive 30 min paus där vi kommer bjuda på fika. Vi träffas vid tre tillfällen och det är viktigt att du som deltagare deltar på samtliga träffar.

Höstterminen 2021 träffas vi:

10 november 16.30 - 20.00 
11 november 16.30 - 20.00 
17 november 16.30 - 20.00 

Anmälan: Anmälan öppnar 25 oktober, länk nedan kommer vara synlig. Efter din anmälan kommer du bli uppringd av en kursledarna för en inledande intervju. 

 

För frågor kontakta någon av kursledarna:

Kurator: lisa.johansson@ltu.se

Studievägledare: erika.larsson@ltu.se

Taggar