Hoppa till innehållet
00:00 19 nov
Föreläsning, seminarium, publik, presentation Foto: Pixabay
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Sista anmälningsdag Våga tala - helgkurs

19 nov. 2023, 00:00 - 23:59
Luleå
kursstudenthalsa@ltu.se
Publicerad: 8 februari 2023

Det är mycket vanligt att känna rädsla för att tala i eller inför en grupp. Talängslan medför att studenter inte kan göra sig själva rättvisa i sitt studiearbete.

Känner du ett starkt obehag att tala inför grupper? Det kanske innebär att du stressar upp dig långt i förväg, att du börjar oroa dig och fundera på hur du ska kunna slippa göra den kommande uppgiften samt att du känner hur allt för stor del av din energi går till tankar rörande din kommande presentation. Om du känner igen dig i ovanstående och upplever att detta hindrar dig i din vardag och begränsar dig i dina studier så vill vi först och främst säga: Du är inte ensam. Det vi beskriver ovan kallas för talängslan och så här känner många studenter och det finns hjälp att få.

Kursen Våga tala vänder sig till dig som är student vid LTU och vill komma till rätta med din talängslan. I våga tala-kurserna får du lära dig mer om vad talängslan är, träna dig på att möta och utforska obehaget i form av stegvisa övningar samt att få strategier och verktyg att hantera din talängslan med.

I höst erbjuds Våga tala som en helgkurs och innefattar då två heldagar. Det kommer bjudas på fika men lunch ingår ej. Grupperna består av max 15 deltagare och man bör vara inställd på att komma till båda kursdagarna.

Aktuella datum och tider: 

25/11 kl 09.30 - 16.30

26/11 kl 09.30 - 16.30

Anmälan öppen mellan 3/11 – 19/11 (länk synlig nedan). Kursledaren kontaktar deltagare innan kursstart.

För frågor kontakta kursledare: Kurator: lisa.johansson@ltu.se

 

 

Taggar