Hoppa till innehållet
Foto: Jennie Pettersson
Årets alumner 2016 vid Luleå tekniska universitet, Maria Ågren, generaldirektör Transportstyrelsen och Olov Renberg, operativ chef BehavioSec. Foto: Jennie Pettersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Årets alumn 2016

Publicerad: 9 november 2016

Över 100 personer kom för att hylla pristagarna av Årets alumn vid Luleå tekniska universitet. Det blev en festlig och finstämd ceremoni när pristagarna, Maria Ågren, generaldirektör vid Transportstyrelsen, och Olov Renberg, en av grundarna av BehavioSec, tog emot pris och gratulationer på Vetenskapens hus.

Tisdagskvällens prisutdelning lockade många studenter och alumner till Vetenskapens hus där det bjöds på fördrink och buffé. Festligheterna inleddes med sång av manskören Snapsakademien och sedan fick Årets alumner 2016, Maria Ågren och Olov Renberg kliva upp på scenen för att ta emot gratulationer, diplom, blommor och den klassiska glasstatyn, ett isblock med ett L, av rektor Johan Sterte som blickade ut över den välbesökta festlokalen:

– Det känns härligt att det är så mycket folk här i kväll och att vi har så välförtjänta pristagare. Årets alumner visar att man kan komma långt här i livet om man pluggar och tar tillvara på möjligheterna, sade Johan Sterte.

Vad betyder Årets alumn för dig som student?
 

Emma Winblad von Walter, Civilingenjör industriell ekonomi

– Framför allt blir man intresserad och ser vilka möjligheter som finns  och så blir jag övertygad om att jag valt rätt universitet.

Matilda Elfving, Civilingenjör industriell ekonomi

– Framför allt är det en inspiration och man får upp ögonen för vad man själv kan göra.

Emil Vidmark, Civilingenjör datateknik

– Det är väldigt inspirerande och leder till att man satsar mer i sitt studerande, man får studiemotivation.

 

I media

Taggar