Hoppa till innehållet

Liv Sandberg och Philip Engström är Årets alumner 2019

Publicerad: 30 oktober 2019

Facebooks byråchef Liv Sandberg och Philip Engström, som gjort snabb karriär på företaget Important Looking Pirates, har utsetts till Årets alumner på Luleå tekniska universitet.

Årets alumn är en utmärkelse som delas ut till personer som varit studenter vid Luleå tekniska universitet och som efter examen nått särskilt stora framgångar i sina karriärer.

I år är det alltså Liv Sandberg och Philip Engström som får ta emot den hedrande titeln.

– Jag är väldigt rörd och tacksam! Studietiden betydde mycket för mig och Luleå tekniska universitet ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas kunna bidra med inspiration till studenter som läser där nu, säger Liv Sandberg, som 1997 tog en magisterexamen i ekonomi från Luleå tekniska universitet.

Hon är född och uppvuxen i Gävle, men med pappa från Töre och mamma från Luleå var valet att studera i Norrbotten ett sätt att komma närmare släktrötterna. Hon har en lång karriär på internationella mediebyrån Starcom bakom sig, men är sedan 2018 byråchef på Facebook i Sverige och Finland.

– Utbildningen gav min en grundtrygghet att stå på, som jag haft nytta av i karriären. Studieåren var en fantastisk tid, med fin gemenskap och personliga och engagerade lärare. En av lärarna som betytt mest för mig är Tim Foster. Han bidrog till att jag kom in i mediebyråvärlden och fick jobb där. Jag har hållit kontakt med honom under åren, berättar Liv Sandberg.

Vinnare av prestigefull utmärkelse

Philip Engström, ursprungligen från Norrtälje, tog 2016 examen från universitetets dåvarande utbildning i datorgrafik (i dag visuell gestaltning). Sedan dess har han gjort snabb karriär på Stockholmsbaserade företaget Important Looking Pirates och jobbat med visuella effekter i filmer och tv-serier som ”Jurassic World: Fallen Kingdom”, ”Lost in Space”, ”Westworld” och ”The Shallows”. Tidigare i år prisades Philip och det team han jobbar i på den prestigefulla Visual Effects Society-galan i Los Angeles – en utmärkelse som för branschen smäller lika högt som en Oscarstatyett.

– Det var otroligt stort, nästan chockerande. Det var verkligen ett erkännande för hela teamet, säger Philip Engström.

Han ser fram emot att komma till Luleå och Årets alumn-prisutdelningen i Vetenskapens hus den 5 november.

– Att bli utsedd till årets alumn kom verkligen som en blixt från klar himmel. Det är väldigt hedrande att få bli del av skaran vinnare av årets alumn.

Philip Engström lovordar sin utbildning från Luleå tekniska universitet som kreativ och bred. Praktiken och den arbetsmarknadsmässa – ”grad show” – som ordnas för studenterna gav nyttiga kontakter med både svenska och internationella företag. Han fick själv jobb direkt efter examen.

– Vi fick verkligen chans att nätverka och knyta personliga kontakter under utbildningen.

I juryn som utser Årets alumner sitter representanter från Luleå tekniska universitet, Luleå Studentkår, Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet och LTU Business.

Motiveringar för 2019 års vinnare är:

"Liv Sandberg har efter erlagd magisterexamen i ekonomi från Luleå tekniska universitet haft en mycket framgångsrik karriär. I dag är hon byråchef på Facebook i Sverige och Finland. Liv har även varit Sverige-vd för Starcom och nordisk researchchef på MTV Networks. Hon är en mycket värdig företrädare för alumner vid Luleå tekniska universitet."
 
"Philip Engström har efter erlagd examen i datorgrafik från Luleå tekniska universitet snabbt gjort karriär. I dag arbetar han som Lighting Supervisor på företaget Important Looking Pirates i Stockholm. Arbetsgruppen som Philip Engström tillhör har prisats på den årliga VES-galan (The Visual Effects Society) i Los Angeles, där branschen utser årets bästa visuella effekter. Han är en mycket värdig företrädare för alumner vid Luleå tekniska universitet."

 

I media:

Emma Lidström

Emma Lidström, HR-specialist

Telefon: 0920-491300
Organisation: HR, Verksamhetsstöd

Taggar