Hoppa till innehållet

Lunchföreläsning om framtidens elektriska racing

4 okt. 2022, 12:00 - 13:00
Zoom
Publicerad: 29 september 2022

Racing har alltid varit en av de stora plattformarna för utveckling och utvärdering av ny teknik till bil- och transportsektorn. Många av de funktioner, tekniker och system vi tar för givet i en modern bil gjorde sin debut i tävlingsbilar.

Nu står vi inför ett nytt stort skifte där racing återigen har chansen att visa vägen för resten av världen. Utvecklingen av eldrivna fordon går i en rasande takt och ingen annanstans i världen testas bilar så hårt som på racingbanan.

PWR Racing och EPWR, delar av PWR Group, har arbetat för att driva utvecklingen av inte bara motorsporten, utan världens transportmedel mot en hållbar och modern framtid. 

Under 2018 presenterade de världens första elektriska touringcar racingbil PWR001. Ett partnerskap med Skellefteå Kraft, Combitech och Höganäs för att visa på hur framtiden kan se ut.  

Det arbetet var startskottet till förändring i svensk racing. Under sommaren lanserades att STCC blir världens första nationella elektriska racingmästerskap till nästa år. Och detta med en teknisk plattform som har utvecklats av svenska EPWR. Vi kommer att kunna se Tesla Model 3 tävla mot Cupra Born, BMW i4 och andra modeller.

Välkommen att lyssna på mer om hur man med hjälp av motorsport kan driva och inspirera till förändring i samhället. Lunchföreläsningen ges digitalt via länken nedan.