MentorskapHuvudBild
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Mentorskap

Luleå tekniska universitet driver sedan 2011 ett Mentorskapsprogram där studenter matchas med en mentor i arbetslivet. Den här omgången deltar 60 mentorpar. Nästa omgång av programmet startar i september 2019 och ansökan öppnas under vårterminen.

Programmet innefattar, förutom minst 6 enskilda träffar mellan adept och mentor, även gemensamma träffar med föreläsningar, workshops och nätverkande.  

Så här säger tidigare studenter som deltagit:

”Fantastiskt! Precis vad jag behövde. Den där extra knuffen i rätt riktning. Nu som nyutexaminerad fick jag välja bland 3 jobberbjudanden från ledande industrier i Norrland - plus möjlighet till en intervju jag tackade nej till. Allt är givetvis inte tack vare min mentor. Men feedback på mina cv:en och ifrågasättanden i mina val har definitivt hjälpt mig att satsa mer och inte alltid välja den bekväma/säkra vägen. Tack för ett givande program!"

”Mentorskapsprogrammet hjälpte mig att våga ge mig ut i arbetslivet.”

”Kontakt med någon som har mer arbetslivserfarenhet och som kan coacha, lyssna och utmana på ett objektivt sätt.”

”Få stöd i svåra beslut och situationer. Få hjälp att identifiera vad man själv vill och tycker.”

”Tips och råd över fallgropar och viktiga delar av både karriären och livspusslet.”

”Att få bolla idéer med någon som har ett annat perspektiv. Få råd om framtiden, förstå att allt inte är skrivet i sten.” 

”Få höra peppande ord från mentorn. Självförtroendeboost! Få bättre inblick i branschen och vad man kan arbeta med efter utbildningen.”

Vid frågor kontakta projektledare:

Susanne Sundström: susanne.sundstrom@ltu.se