Civilingenjör Arkitektur, Luleå
Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.
Läs noga igenom informationen nedan.
Registrering
För att behålla din plats på programmet du blivit antagen till måste du registrera dig på programmet, det gör du mellan 16-21 augusti. Om du inte registrerar dig riskerar du att förlora din plats på programmet.
Du behöver även registrera dig på dina kurser, det gör du mellan 2-4 september. Den registreringen ligger till grund att få studiemedel från CSN, skapa LTU-kort, komma åt kursrummen i Canvas samt för att få skriva tentamen.
Logga in i Ladok för att registrera dig.
Ingenjörsstudier kräver goda kunskaper i matematik. Vi erbjuder därför en repetitionskurs i matematik under Nolleperioden. Kursen kan även ge bonuspoäng till den första tentan i matematik.
Under repetitionskursen, kallad proppen, löser du uppgifter på egen hand under handledning av lärare. När du har registrerat dig på ditt program får du tillgång till ett digitalt kursrum för proppen. Ett bra sätt att förbereda sig är att beställa kursboken Dunkels et al., Mot bättre vetande i matematik, tredje upplagan, Studentlitteratur, ISBN 978-91-4401919-2.
- Förberedelser för studier i matematik Öppnas i nytt fönster.
övningsuppgifter, läsanvisningar och annan viktig information angående matematik
Kurser läsperiod 1
Schema
Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.
- Här söker du fram ditt schema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
genom att välja kurs/program, skriva in kurskod och lägg till den under Mina val. Klicka sedan på "visa schema"
Kurslitteratur
Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.
Mer information om programmet
När du läser till civilingenjör inom arkitektur kommer du att utveckla kunskaper och förmågor för att kunna kommunicera och arbeta med många yrkeskategorier inom byggandet, en efterfrågad kompetens i dagens samhällsbyggande. Inom utbildningen arbetar vi både med individuella uppgifter och arbeten i grupp. Vi förväntar oss att du tar stort eget ansvar för dina studier och erbjuder föreläsningar, seminarier och praktiska övningar som stöd för ditt lärande.
Civilingenjör arkitektur har två inriktningar: husbyggnad och stadsbyggnad. Båda inriktningarna speglar den framtida kompetens som behövs i planeringen och byggandet av framtidens samhälle – där du kommer att bidra! Utbildningen börjar med den första av utbildningens fyra matematikkurser, differentialkalkyl, och parallellt med det en kurs i teknisk arkitektur där vi tillsammans grundlägger begrepp och metoder inom byggande, stadsplanering och arkitektur. Du får lära känna Luleå med omnejd samtidigt som vi diskuterar en av våra viktigaste samhällsutmaningar – en hållbar och attraktiv byggd miljö.
Arbetsmaterial till första kursen
Vår programförening Arktis kommer att erbjuda nya studenter ett startkit med material till förmånligt pris. Information om detta kommer vid studiestart. Om du på egen hand vill skaffa arbetsmaterial inför kursen Teknisk arkitektur så rekommenderar vi:
- Skisspappersrulle 30 g
- Skalstock (trekant) skalorna 1:100-500, 1:20-125
- Blyertspenna HB, stiftpenna 0,5 och radergummi
- Färgpennor, bästa märke = Polychromos
- Fineliner d.v.s. tusch (minst 0.1, 0.3, 0.5)
- Korrigeringspenna Tipp-Ex
- Vinkelhake 30-60-90 grader 25 cm, vinkelhake 90-45-45 grader 25 cm och linjal tvärgraderad 30 cm
- Passare med blyertsstift
- Dokumenttejp, osynlig
- Skalpell med utbytbara blad
- Väska/rulle eller snoddmapp för skisser och ritningar som klarar A3-format
- Spritpennor typ Copic 2 st: cool grey C3 and C5
- Programsidan Öppnas i nytt fönster.
Information om programmet
Frågor om programmet
För frågor om utbildningens innehåll eller genomförande, kontakta programansvarige på länken nedan.
Kontakta Service Point
Om du har några andra frågor, spana in vår FAQ Öppnas i nytt fönster. eller kontakta Service Point genom kontaktformuläret här Öppnas i nytt fönster..
Uppdaterad:
Sidansvarig: Student