Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Dans och kunskapsbildning

15 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, A0027G
Kursen vänder sig till dig som vill fortsätta utveckla din dans, skapa samarbeten i en kreativ och konstnärlig studiemiljö och få förståelse för dansen i samhällsutvecklingen.

Under kursen får du fördjupa dig i träningsfysiologi och hur du kan komplettera din dansträning. Du får delta i ett skapande projekt, från idé och planering till att genomföra en slutproduktion. Du får möta de olika dansgenrernas historia och dansanalys samt fördjupa dig i olika aspekter på dans och danspedagogik.

Kursen ingår i ett kurspaket av fyra fristående kurser, s.k. Dansspåret 60 hp. Kursen kan läsas tillsammans i paketet eller som enskild kurs. 

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Tove Lojander

Tove Lojander, Universitetsadjunkt

Organisation: Danspedagogik, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72721