Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Mattoxteknikens grunder

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, A0033G
Kursen vänder sig till dansstudenter, danspedagoger/lärare, dansare och koreografer som vill bekanta sig med Mattoxteknik. Kursen är gratis!

Matt Mattox, född 1921 i USA, skapade Mattoxtekniken under 1950 talet och den undervisas fortfarande idag runt om i världen. Matt var klassiskt skolad solist och dansade i många Jack Colefilmer som inspirerade honom att skapa tekniken/stilen. Matt var verksam i London och Paris och bodde och verkade i södra Frankrike mot slutet av sin levnad. Matt dog i februari 2013. 

Tekniken har en stark jazzdansbas med influenser från klassisk balett, stepp, orientalisk dans, afrikansk dans, modern dans (Graham och Cunningham) m.m. Det är en rik stil med tydliga skillnader i tempo, nivåer, accenter. Basen är isolationen, som kombineras med olika armrörelser, oftast komplicerat, men stimulerande. Matt arbetade med ett skiftande musikmaterial, allt från Bach till schlager via rock, jazz och visa! 


Mattoxteknikens grunder ges av Luleå tekniska universitet, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle (ETKS) vid Campus i Piteå och/eller Luleå. 
Det blir både kontinuerlig undervisning (ca en lektion varannan vecka) samt 2-3 intensivkurstillfällen (2-3 dagar per tillfälle) med workshops, föreläsningar, litteraturseminarium och diskussioner. En del av undervisningen kan deltas via distans.  

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Tove Lojander

Tove Lojander, Universitetsadjunkt

Organisation: Danspedagogik, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72721