Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Databaser II

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0005N
Kursens syfte är att ge kunskaper om databaser med ett verksamhetsfokus. Roller som databasadministratör, dataadministratör och applikationsutvecklare är centrala i kursen.

Du får lära dig hur man anpassar databasmiljön utifrån olika problem eller förutsättningar. Vidare ges fördjupade kunskaper i hur datamodeller anpassas till fysisk implementering mot en specifik databasmiljö. Teorier som kursen behandlar är transaktionshantering, recovery, data warehouse, objektorienterade databaser, samt problem i databassammanhang. Du arbetar med program- gränssnittet ODBC och ESQL i praktiska moment.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Svante Edzen, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491248