Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Livscykel- och livscykelkostnadsanalys

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0012B
Hur kan vi utveckla produkter och tjänster för en mer hållbar framtid?

I kursen kommer du att få lära dig hur du kan använda livscykelanalys (LCA) och livscykelkostnadsanalys (LCC) för att skapa hållbara produktionssystem eller utveckla mer hållbara produkter och tjänster. LCA undersöker miljöpåverkan vid tillverkning, användning och avveckling. De ekonomiska kostnaderna under livscykeln beaktas i LCC analysen. Kursen kommer fokusera på hur driftsäkerhet påverkar kostnaderna och hur man kan optimera produktionen och underhållet med hjälp av LCC.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Johan Odelius

Johan Odelius, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-493031