Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Interaktionsdesign & programmering

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0027E
Kursens omfattar utveckling av IT-system med förståelse för samspelet mellan användare och system, med fokus på användbarhet, tillgänglighet och användarupplevelse.

Informationssystem i verksamheten kräver någon form av interaktion med användare. Detta ställer krav på en medveten utformning och utvecklingsprocess med förståelse för användarens behov, preferenser och förutsättningar. Kursen omfattar design och implementation av applikationer på olika utvecklingsplattformar baserad på förståelse av samspelet mellan användare och system med fokus på god användbarhet, tillgänglighet samt användarupplevelse.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Jörgen Nilsson

Jörgen Nilsson, Universitetslektor

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-492442