Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Användargränssnitt: design och teknik

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0031A
Dagens samhälle blir allt mer interaktivt och digitaliserat. För att designa framtidens lättanvända produkter behövs kunskap både om hur man skapar grafiska användargränssnitt med relevanta verktyg samt hur gränssnitten kommunicerar med användaren.

Design av grafiska användargränssnitt (GUI) i denna kurs baseras på samma grund som visuell kommunikation och grafisk formgivning. Du kommer att lära dig att designa gränssnitt som är enkla att förstå och använda baserat på människans förutsättningar. Du kommer även att lära dig de mest grundläggande delarna inom programmering, samt få inblick i relevanta verktyg och scriptspråk för att skapa interaktiva lösningar. Genom att ha inblick i både grafisk formgivning och programmering har du möjlighet att både på egen hand skapa enklare interaktiva lösningar eller agera som en länk mellan designers och programmerare.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Jörgen Normark

Jörgen Normark, Universitetslektor, Avdelningschef

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491480