Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Snö och ismekanik

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, F7052T
Under den här kursen får du kunskap om snö och is som råvaror och material, dess egenskaper och hur snö och is påverkar vårt klimat.

Studenterna får lära sig hur snö och is bildas och transformeras. För att bestämma snöns kvalitet och egenskaper introduceras studenterna till olika typer av mätteknik och analys av resultat. Resultaten och kunskaperna sätts i relevanta sammanhang genom speciella fördjupningsprojekt.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Nina Lintzen

Nina Lintzen, Biträdande universitetslektor

Organisation: Geoteknik, Geoteknologi, Strömningslära och experimentell mekanik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-491747