Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Sverige och Norden i världen, samhälle, natur och kultur

30 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, H0036N
Du fördjupar dig i hur handel, kulturmöten, religion och geografiska förutsättningar i skilda tider påverkat Sveriges och Nordens befolkning och statsbildningar. Hur och varför andra och mer avlägsna samhällen är uppbyggda och kan fungera annorlunda.

På denna kurs fördjupar du dig i hur handel, kulturmöten, religion och geografiska förutsättningar i skilda tider påverkat Sveriges och Nordens befolkning och statsbildningar och hur och varför andra och mer avlägsna samhällen är uppbyggda och kan fungera annorlunda. Tillsammans med dina kurskamrater och lärare tränger du in i frågor som: hur har mänskliga aktiviteter på skilda platser och under skilda tider påverkat människans samhällen och den omgivande miljön; hur har teknik och teknisk förändring samspelat med samhällelig förändring; vilken betydelse har normer, regelverk och religion för människors tänkande, världsbild och handlingar?

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Per-Olof Grönberg

Per-Olof Grönberg, Universitetslektor

Organisation: Historia, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491094
Josefin Rönnbäck

Josefin Rönnbäck, Universitetslektor

Organisation: Historia, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491406