Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Miljö- och energiledning

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, K0022N
Kursen ger fördjupade kunskaper i att arbeta strategiskt och operativt med miljö- och energiaspekter i industriföretag och andra organisationer.

Kursen ger fördjupade kunskaper i att arbeta strategiskt och operativt med miljö- och energiaspekter i industriföretag och andra organisationer. Fokus ligger på att utveckla ett effektivt och strukturerat miljö- och energiarbete med hjälp av olika miljö- och energirelaterade ledningsverktyg. Kursen baseras på forskning inom området och samhällets förväntningar i form av globala överenskommelser, nationella styrmedel och internationella standarder. Genom praktisk tillämpning i verkliga företag tränas studenten i att designa centrala systemelement i miljö- och energiledningssystem samt i att planera, genomföra och rapportera miljö- och energirevisioner. I kursen ingår även tillämpning av metoder för energikartläggning samt utsläppsberäkning och rapportering av växthusgaser. Kursen ges på svenska och examineras genom tentamen och kontinuerligt genom gruppuppgifter som redovisas både muntligt och skriftligt.

Anmälan

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Helena Ranängen

Helena Ranängen, Biträdande professor

Organisation: Kvalitetsteknik och logistik, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491398
Thomas Zobel

Thomas Zobel, Professor

Organisation: Kvalitetsteknik och logistik, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492134