Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Finita elementmetoden

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, K7014B
Kursen ger en översikt och teoretiska bakgrund till Finita Elementmetoden (FEM) och går igenom de viktigaste stegen inom FEM för strukturanalys. Applikationsexempel med kommersiell programvara utförs och resultat diskuteras.

  Målet för kursen är att kunna definiera och förklara stegen i Finita Elementmetoden (FEM). Att Identifiera olika finita element- och analystyper och när de ska användas. Förstå inverkan av elementens storlek, antal och form och hur randvillkor och symmetri modelleras. Utveckla en FEM-modell med programvaran ATENA där töjningar och spänningar beräknas i ett strukturelement. 

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Gabriel Sas

Gabriel Sas, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Byggkonstruktion, Byggkonstruktion och brand, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-493835