Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Företaget och miljökraven

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, L0007N
Svensk miljölagstiftning ställer höga miljökrav på alla typer av verksamheter. I kursen tittar vi på hur viktiga moment i miljölagstiftningen ska tolkas och praktiskt kan tillämpas i ett företag.

Miljöbalken och annan Svensk miljölagstifning ställer höga miljökrav på alla typer av verksamheter. I den här kursen tittar vi på hur viktiga moment i Miljöbalken ska tolkas och praktiskt kan tillämpas. Kursen passar dig som kommer i kontakt med miljöfrågor i ditt arbete som miljöchef, miljösamordnare, miljöansvarig eller miljö- och hälsoskyddsinspektör men också du som studerar och behöver komplettera din utbildning på miljöområdet. Kursen examineras med hjälp av ett antal inlämningsuppgifter som utförs individuellt eller i grupp inom områden som MKB, miljöfarlig verksamhet, kemiska produkter, avfall, miljörapportering, riskanalyser, mm.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Thomas Zobel

Thomas Zobel, Professor

Organisation: Kvalitetsteknik och logistik, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492134