Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Supply Chain Management

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, M0026N
Kursen behandlar grunderna i supply chain management och hur det kan användas för att styra en organisation.
Supply chain management (SCM) handlar om planering och ledning av alla aktiviteter och processer inom inköp, produktion och logistik, från leverantör till slutkund. SCM handlar också om koordination och samarbete med distributionskanaler, som kan vara leverantörer, mellanhänder, leverantörer av kompletterande tjänster och kunder. SCM har alltså en integrerande funktion med uppgift att integrera och koppla ihop funktioner och affärsprocesser både inom den egna organisationen men också mellan organisationer. Till sin hjälp att implementera SCM har organisationer många olika teknologier och programvaror som kan användas för att hantera dessa aktiviteter och processer på ett effektivt sätt.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.