Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Ekonometri

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, N0028N
Ekonometri är ett av de verktyg ekonomer använder för att kvantifiera och analysera olika ekonomiska samband. Att kunna tillämpa ekonometri är idag någonting som arbetsgivare efterfrågar allt mer.

Kursen är en fördjupningskurs i nationalekonomi där studenten lär sig använda statistiska verktyg för att analysera ekonomisk samband och utvecklingstendener. Naturligtvis behandlas ekonmetrisk teori men framförallt lär sig studenten att praktiskt tillämpa denna teori på ekonomiska problem

Möjligheten att ansöka om examensarbete inom området finns. Kontakta studievägledare för mer information om ansökningsförfarande samt behörigheter.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Franklin Amuakwa-Mensah

Franklin Amuakwa-Mensah, Universitetslektor

Organisation: Nationalekonomi, Människa och teknik, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492297
Robert Lundmark

Robert Lundmark, Professor

Organisation: Nationalekonomi, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492346