Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Återhämtningsinriktat arbetssätt i psykiatrisk vård I

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, O0102H
Personal i vård, stöd och omsorg har möjlighet att stödja återhämtning vid psykiska problem. Kursen ger dig grunderna i ett arbetssätt som är personcentrerat, resursfokuserat, samarbetsinriktat och reflekterande.

Återhämtning vid allvarliga psykiska problem kan ses som en personlig process som handlar om makt och mening i det egna livet. Luleå tekniska universitet ger två fristående kurser med fokus på återhämtningsinriktat arbetssätt i psykiatrisk vård, stöd och omsorg. Kurserna är helt nätbaserade och ges på kvartsfart. Denna första kurs har fokus på inifrånperspektiv på psykisk ohälsa, personlig återhämtning samt relationens betydelse för att främja återhämtning. 

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Git-Marie Ejneborn-Looi

Git-Marie Ejneborn-Looi, Universitetslektor

Organisation: Omvårdnad, Omvårdnad och medicinsk teknik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-493881