Hoppa till innehållet
Äventyrspedagogik, grundkurs 1 med allmän inriktning

Äventyrspedagogik, grundkurs 1 med allmän inriktning

15 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, P0044P
Kursen ger dig redskap för att arbeta med skogen och närmiljön som arena för lärande i skolan, förskolan och fritidsverksamheten. Två fyradagars sammankomster med mellanliggande kursuppgifter, orter och datum på www.ltu.se/edu/aventyrspedagogik

Äventyrspedagogik innebär ett sätt att se på lärande och utveckling ur ett helhetsperspektiv, där viktig kunskap integreras med hälsoarbete på ett sätt som engagerar hela människan. Viktiga kunskapsområden och de flesta av skolans ämnen kan integreras i det praktiska arbetet. Kursen genomförs som två fyradagars sammankomster på resp kursort, en på hösen och en på våren. Sammankomsterna genomförs torsdag-söndag alt. fredag- måndag och i internatform med moment även kvällstid.  Kursuppgifter genomförs mellan sammankomsterna.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.