Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Rymdutforskning för nybörjare

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, R0009R
Sikta mot stjärnorna! Modulen syftar till att titta upp från jorden till rymden. Du får bekanta dig med rymdfärdsteknologier och strategier för planetarisk utforskning. Du får lära känna de verktyg och metoder som används vid planetobservationer.

I en serie fallstudier kommer du att tillämpa din kunskap på objekt så nära som Månen till de så långt borta som exoplaneter som kretsar runt andra stjärnor.
Modulen kommer att levereras genom en serie föreläsningar, seminarier och praktiska sessioner. Du kommer att interagera med lärare med stor erfarenhet av rymdvetenskap och rymdteknik som har deltagit i ett flertal internationella rymduppdrag och som är aktivt involverade i pågående och framtida rymdprojekt. Modulen kommer att utrusta dig med de färdigheter som behövs för att tolka planetobservationer och utforska rymden genom att arbeta med nästa generations rymduppdrag. Den kommer att bekanta dig med de viktiga delarna av rymduppdrag som bärraketer, rymdfarkoster och dess nödvändiga delsystem, såväl som marksegmentet för att designa, testa och driva planetariska rymdsonder och dess vetenskapliga nyttolaster.

Anmälan

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Axel Hagermann

Axel Hagermann, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Atmosfärsvetenskap, Rymdteknik, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0980-67583
René Laufer

René Laufer, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Rymdtekniska system, Rymdteknik, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0980-67582