Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Datorspels- och VFX-produktion

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, W0020F
Denna kurs vänder sig till dig som går utbildningen datorgrafik eller datorspelutveckling på Luleå tekniska universitet. Kursen är till stor del en självstudiekurs och bygger på dina tidigare erfarenheter från spelutvecklings- eller VFX projekt.
Kursen behandlar bl. a. preproduktion - produktion - postproduktion inom datorspelsproduktion och VFX-produktion, delmoment och beroenden i produktionsprocesserna, organisation och yrkesroller inom spelproduktion och VFX-produktion: likheter och olikheter. Projekthantering: verktyg, principer, tekniker och dess tillämpning inom atorspels- och VFX produktion. Projektstyrning och progressmätning. Produktionsteknik och metodval: nedbrytning och analys av produktionsalternativ och dess konsekvenser.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Arash Källmark

Arash Källmark, Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Datorgrafik för spel och film

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585347