Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Byggmätning 2

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, Y0004B
Kursen är en fortsättning från Byggmätning 1 och ger grundläggande kunskaper och praktiska färdigheter i detaljmätning inom bygg-, anläggnings- och projekteringsmätning, samt en förståelse för stomnätsmätning.

Kursens mål är att utveckla studenternas kunskap och förmåga att använda styrande dokument, beskriva grunderna inom olika mättekniker, samt att kontrollera, kalibrera, justera och kvalitetssäkra modeller och mätningar. Kursen utvecklar även studenternas färdighet och förmåga att etablera enklare byggplatsnät för GNSS och totalstationsmätning, utföra och beräkna ett dubbelavvägt höjdtåg, samt reducera och bearbeta satsmätningar.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Jonny Nilimaa

Jonny Nilimaa, Universitetslektor

Organisation: Byggmaterial, Byggkonstruktion och brand, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491576