Joe Maatouk

”Min klass var som en enda stor familj”

Publicerad: 26 oktober 2018

Joe Maatouk är 23-åringen som inom loppet av tre år har fått utmärkelsen Årets rookie inom Fastighetsbyrån, varit delägare i Edward & Partners och startat upp sin egna firma Bronze Fastighetsförmedling. Att vara en förebild är en av drivkrafterna.

Hej Joe! Vad jobbar du med idag?

– Jag och min partner Ramin Jahangiri (före detta LTU-student) har precis startat Bronze Fastighetsförmedling. Vi håller till i Solna och Sundbyberg där vi varit verksamma sedan dag ett. Vi är idag ett team på cirka tio personer och kommer göra allt vi kan för att utveckla mäklarbranschen till det bättre.

Vad motiverar dig?

– Ren passion. Jag jobbar 08.00–22.00 sex dagar i veckan med något som jag verkligen brinner för: Mitt jobb och mina kunder. Jag träffar jag en massa nya och underbara människor. Det är en lycka att få hjälpa dem att uppfylla sina drömmar. Men det viktigaste för mig är att vara en inspiration för andra unga människor.

Varför valde du Luleå tekniska universitet?

– Min bror studerade på Luleå tekniska universitet och var otroligt nöjd så det var ett naturligt val för mig.

Hur var din första dag på Luleå tekniska universitet?

– Det var lite nervöst att träffa alla nya klasskamrater, men det gick perfekt. Alla var så mottagliga och snälla, både klasskamrater och phösare. Vi gjorde en massa roliga saker tillsammans under nolleperioden och lärde kände varandra extremt bra. Det gjorde att mitt val kändes ännu bättre.

Visste du redan då att du skulle bli en framgångsrik mäklare?

– Jag har aldrig haft stora förhoppningar på mig själv. Många sa att jag skulle bli duktig men det var inget jag själv trodde på. Däremot ser jag alltid till att göra mitt yttersta i allt jag gör, sedan får utfallet och tiden utvisa resten.

Vilket är ditt främsta minne från din studietid?

– Min klass. Vi var som en enda stor familj och gjorde en massa roliga saker tillsammans. Luleå är en perfekt plats för alla som vill ta sina studier på allvar men även leva ett fantastiskt studentliv.

Vad är det viktigaste att tänka på som nyutexaminerad mäklare?

– Ha tålamod, disciplin och var redo för hårt arbete.