Cornelia Carlstrand, Uppsala

Cornelia Carlstrand

Hur bestämde du dig för att läsa till hälsovägledare?

Jag letade efter hälsoutbildningar i hela Sverige men fastnade för just denna. Hälsovägledarprogrammet på LTU innefattar många praktiska moment och man får en bred kompetens. Det gör att man kan jobba med många olika saker och blir inte låst till ett visst område. Sedan kändes det lockande med skidåkningen och friluftslivet som finns här uppe!

 Hur är Luleå som studentstad?

När jag flyttade till Luleå så förväntade jag mig en liten stad där det inte fanns så mycket att göra. Men i Luleå finns verkligen allt man behöver och lite till! Luleå centrum är fint och mysigt och det finns mycket att utforska runt omkring Luleå. LTUs campus i Luleå har en härlig sammanhållning och det finns alltid någon häftig aktivitet eller rolig sittning att gå på. Här har man kul samtidigt som man studerar!

 Vad vill du arbeta med efter examen?

Som sagt så är möjligheterna oändliga efter examen, vilket gör att jag lämnar alla fönster öppna och ser vart det bär av. I framtiden kan jag tänka mig att driva ett företag som främjar hälsa eller jobba på ett större hälsoföretag.

 Tips till de som funderar på studier vid LTU?

Besöka oss här i Luleå och se vad du tycker! Det finns väldigt goda möjligheter att komma hit på studiebesök. T.ex. genom att ”skugga en student” eller gå på vår ”minimässa”.