Hoppa till innehållet
LTU_tim_foster

"Jag älskar att åka till jobbet på måndag morgon"

Publicerad: 16 april 2013

Hej Tim! I vilka kurser möter studenterna dig?

– Jag undervisar generellt i samma kurser varje år: International affärsmiljö, Internationell marknadsföring och Jag som varumärke. Ibland går jag även in och hjälper till med andra kurser inom marknadsföring.

Hur är du som lärare?

– Jag tror att jag är en positiv, energisk, krävande, rättvist sinnad lärare som har höga förväntningar på mina studenter och på mig själv.

Varför är det så roligt att undervisa?

– Att undervisa betyder att lära igen, som Aristoteles en gång sa. Jag får betalt för att lära mig. Energin, intelligensen och kreativiteten hos studenterna är den bästa delen av mitt jobb. Jag älskar söndagskvällarna eftersom det innebär att jag får komma till Luleå tekniska universitet och jobba dagen därpå. Jag har dessutom några av de bästa kollegorna i världen.

Vad vill du att studenterna ska få med sig från dina kurser?

– Jag vill att de ska få en djupare förståelse för, och uppskatta, det som vi går igenom under lektionerna och vid föreläsningarna. Jag vill också att de ska utveckla sig själva och bli mer självsäkra. Det handlar om att öva på hur man bemöter människor, kommunicerar, presenterar, analyserar och gör strategiska val. Men också om att hitta sin kreativitet. Jag vill att de ska upptäcka saker om sig själva att de inte visste fanns – eller om de redan gjort det, hitta ett sätt att bli ännu bättre.

Varför ska man läsa internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet?

– Jag säger till alla mina studenter att de ska lära sig att förstå, uppskatta och omfamna kulturskillnader. Jag tror att detta gör dem till bättre, starkare och mer ödmjuka världsmedborgare. Vi förbereder studenter för att göra karriär i alla typer av industrier, både inom den privata och offentliga sektorn. Våra alumner arbetar i många länder på nästan varje kontinent.

Är det något annat du vill säga?

– Ja. Arbeta som om du inte behöver pengarna, älska som om du aldrig blivit sårad och dansa som om ingen ser.

Relaterat material