Malin Avén
Malin Avén bloggar under sin praktik som marknadsassistent på Svenska Handelskammaren i Madrid. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Ett roligt och bra steg in i arbetslivet"

Malin Avén är 26 år och kommer från Stockholm. Hon började studera internationell ekonomi på Luleå tekniska universitet för tre år sedan och nu bloggar hon om sin praktik i Spanien.

Du är ny bloggare. Kan du berätta lite mer om dig själv? 

Det ska bli jättekul att få blogga för Luleå tekniska universitetet under min tid utomlands! Jag är född i Stockholm, flyttade till Shanghai för att studera där 1,5 år och därefter flyttade jag till Luleå för att få kombinera plugg med skidåkning. Jag älskar fotografi, att resa och att lära mig andra språk.

Vad ska du göra på din praktik? 

Jag är marknadsassistent på Svenska Handelskammaren i Madrid med profilen Marknadsföring/Media. Det innebär att jag ansvarar för att sköta all marknadsföring, på spanska och svenska, utåt mot våra medlemmar. Jag håller kontakt med företag som vill marknadsföra sig via oss genom vår webbplats eller vårt nyhetsbrev. Jag bygger också nyhetsbreven varje månad.

Något råd till den som funderar på att söka praktikplats utomlands?

Tveka inte, sök! Det är en rolig och viktig erfarenhet och ett bra steg in i arbetslivet. Många svenska företag erbjuder praktik vid sina kontor utomlands och det finns många stipendier att söka.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg? 

Jag kommer dels att skriva om mitt arbete på Handelskammaren och de event vi arrangerar, men såklart också om allt roligt man hittar på i den fantastiska staden Madrid!

Vad gör du på fritiden? 

Turistar, äter pimientos de padron, smuttar på sangria och tränar. Träna måste man göra om man vill unna sig av allt gott som finns på stadens alla restauranger och caféer.

Vad vill du göra när du har tagit examen? 

Jag vill fortsätta arbeta inom marknadsföring, gärna en flytt tillbaka till Shanghai och arbeta för något större svenskt företag.

Hur är det att studera på Luleå tekniska universitet? 

Det är en väldigt familjär stämning på skolan. Gillar man snö och vinter är det perfekt då det finns väldigt mycket kul att hitta på vid sidan om studierna. Exempelvis kan man engagera sig i StiL Alpina som jag gjorde i två år, superkul! 

Taggar