Hoppa till innehållet
Malin Avén

"Ett roligt och bra steg in i arbetslivet"

Publicerad: 8 mars 2017

Malin Avén från Stockholm studerade internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet och gjorde praktik i Madrid. Läs mer om detta på hennes blogg! (Länk nedan!)

Kan du berätta lite mer om dig själv? 

– Jag är född i Stockholm, flyttade till Shanghai för att studera där 1,5 år och därefter flyttade jag till Luleå för att få kombinera plugg med skidåkning. Jag älskar fotografi, att resa och att lära mig andra språk.

Vad gjorde du under din praktik? 

– Jag var marknadsassistent på Svenska Handelskammaren i Madrid med profilen marknadsföring/media. Det innebar att jag ansvarade för att sköta all marknadsföring, på spanska och svenska, utåt mot våra medlemmar. Jag hade kontakt med företag som ville marknadsföra sig via oss genom vår webbplats eller vårt nyhetsbrev. Jag byggde också nyhetsbreven varje månad.

Vad bloggade du om?

– Jag har dels skrivit om mitt arbete på Handelskammaren och de event vi arrangerade, men såklart också om allt roligt man hittar på i den fantastiska staden Madrid!

Något råd till den som funderar på att söka praktikplats utomlands?

– Tveka inte, sök! Det är en rolig och viktig erfarenhet och ett bra steg in i arbetslivet. Många svenska företag erbjuder praktik vid sina kontor utomlands och det finns många stipendier att söka.

Hur var det att studera på Luleå tekniska universitet? 

– Det är en väldigt familjär stämning på skolan. Gillar man snö och vinter är det perfekt då det finns väldigt mycket kul att hitta på vid sidan om studierna. Exempelvis kan man engagera sig i StiL Alpina som jag gjorde i två år, superkul! 

Taggar