Hoppa till innehållet
Tina Mehrafzoon
Tina Mehrafzoon studerade journalistik vid Luleå tekniska universitet under åren 2008-2011.

Tidigare student deltar i På spåret

Publicerad: 30 oktober 2015

Tina Mehrafzoon var bara 17 år gammal när hon började studera journalistik vid Luleå tekniska universitet 2008. Efter sin examen tre år senare fick hon snabbt jobb som programledare för Musikguiden i P3 och en redan spikrak karriär når i höst ytterligare en höjdpunkt då hon deltar som tävlande i hela Sveriges favoritprogram På spåret.

– Det känns självklart jätteroligt att få vara med i Sveriges största tv-program men det är otroligt läskigt också. Man vill inte göra bort sig i ett kunskapsprogram som På spåret, säger Tina Mehrafzoon.

Fyller i varandras kunskapsluckor

Inspelningen av programserien påbörjades tidigare under hösten och Tina Mehrafzoon bildar par med författaren Aino Trosell.

– Vi hittade varandra direkt och trivs bra ihop. Det känns som att vi kompletterar varandra väldigt väl, generationsglappet gör att vi kan fylla i varandras kunskapsluckor. Aino kan mer om historia och jag kan det mesta om populärkultur, berättar Tina Mehrafzoon som förberett sig för programmet genom en applikation på mobiltelefonen.

– Jag har nött gamla Trivial Pursuit-frågor, det kanske inte är så mycket som kommer till användning under tävlingen men jag känner mig lite mer allmänbildad nu än innan inspelningarna i alla fall.

Viktigt att vinna

Liksom för många andra har Tina Mehrafzoons relation till På spåret mest varit att likna vid fredagsmys tillsammans med kompisar på fredagskvällarna. Men nu när hon själv deltar är siktet självklart inställt på att kamma hem hela tävlingen.

– Jag är inte en så charmig förlorare utan jag vill verkligen vinna. Det är jätteviktigt för mig. Största hoten ser jag i Filip och Fredrik samt förra årets vinnare Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl. Det är verkligen kompletta lag.

Ära att representera universitetet

Tina Mehrafzoon ser det som en ära att få representera Luleå tekniska universitet i Sveriges största nöjesprogram.

– Det känns asballt att få vara med och ”reppa” sitt universitet. Jag trivdes väldigt bra i Piteå och lärde mig mycket som student men också som människa.

På spåret har premiär fredag den 20 november. Tina Mehrafzoon och Aino Trosell går in i tävlingen den 18 december då man möter radioparet Thomas Nordegren och Louise Epstein.

Om programmet

På spåret är ett av Sveriges Televisions största nöjesprogram i modern tid och är en svensk SVT- originalidé. I programmet får svenska kändisar tävla i en frågesport som handlar om olika städer.

Tittarrekordet ligger på 3,7 miljoner. Programmet fortsätter att vara mycket populärt och går nu in på sin 26:e säsong. Källa: SVT