Sarah Greenberg, student, journalistik och medier
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"En stor gemenskap på skolan"

Publicerad: 31 augusti 2016

Sarah Greenberg studerar andra året på journalistik och medier, inriktning tv-produktion. Hon är 21 år gammal och kommer från Karlstad.

Hej, vem är du? 

– Jag är en driven tjej från solstaden Karlstad som på senare år fastnat för TV-världen. Innan jag började plugga så har jag  bott i USA och London. Jag gillar att utmana mig själv och har mer än gärna många saker på gång. Jag har inte haft något öga för mediebranschen tidigare utan snarare halkat in av en slump, vilket jag är väldigt glad över! 

Varför läser du journalistik och medier? 

– Journalistik och medier är en perfekt utbildning för mig som vill jobba med tv. Det är en bred utbildning som förbereder för verklighetens krav på kunskap och erfarenhet. Jag brinner för tv-produktion och genom denna utbildning så öppnas de dörrar som jag behöver för att nå dit jag vill. 

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste med utbildningen är alla möjligheter som finns, skolan har mycket teknisk utrustning som gör det möjligt att jobba precis som man gör ute i arbetslivet. Skolan tar in många gästföreläsare som är verksamma i branschen, vilket är väldigt givande och dessutom en väg för oss studenter att börja knyta kontakter. 

Vad är det mest utmanande?

– Det kan vara svårt att hinna med allt som man ska och vill göra. Det är både vanligt plugg och redaktionellt arbete som ska hinnas med samtidigt som man ofta är engagerad i något projekt utanför skolan. 

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– På LTU finns kunniga lärare som gärna hjälper oss studenter att få ut det vi vill av utbildningen. Dessutom finns alla möjligheter att jobba med det man brinner för utanför schemalagt undervisning. Det finns mängder av studenter som engagerar sig i olika projekt, vilket skapar en stor gemenskap på skolan. 

Vad gör studenterna på fritiden?

– Piteå är en liten men mysig stad. Här bor alla studenter på samma område vilket skapar en enorm gemenskap. Här finns det alltid någon som vill hitta på något.