Emma Castman

"Jag ångrar inte en sekund att jag valde att börja studera på LTU"

Publicerad: 24 januari 2014

Emma Castman studerar andra året på Journalistik i nya medier. Hon är 21 år gammal och kommer från Kristianstad i Skåne.

Hej, vem är du?

- Jag är en glad Skåning som för tillfället är bosatt i Piteå. Min rastlöshet bidrar till att jag gärna är i ständig rörelse, därför har jag även hunnit med att bo en sväng i London. Målet är att slutligen bosätta mig i Stockholm men vad som hinns med innan dess får vi se! 

Varför läser du journalistik?

- Jag älskar kombinationen av konkret fakta och kreativitet. Som journalist har du riktlinjer att gå efter men samtidigt en kreativ frihet i ditt skapande. Att förmedla en historia, påverka och beröra är också viktiga komponenter till att jag har fallit pladask för detta yrke. 

Vad är det roligaste med din utbildning?

- Variationen! Branschen är i ständig utveckling och vad framtiden har att erbjuda är det ingen som vet. Jag älskar att vi på den här utbildningen får testa på det mesta inom branschen. Vi får lära oss att tänka med olika perspektiv och producera för olika forum. Jag känner mig inte låst till ett och samma format inom journalistiken och det tror jag är ett vinnande koncept bland framtidens journalister.

Vad är det svåraste?

- Det är klart att jag känt ångesten komma krypandes när tentorna närmat sig men det hör till! Faktum är att jag inte upplever något som speciellt svårt. Jag har valt att utbilda mig till det jag brinner för och där min passion finns. Att gå till skolan är inte jobbigt eller svårt.

Hur är det att plugga på LTU?

- Det är fantastiskt. Jag ångrar inte en sekund att jag valde att börja studera på LTU. Campus i Piteå är inte stort och klasserna är relativt små. Det uppskattar jag väldigt då relationen lärare och studenter i mellan blir mer personlig. Här känner jag mig sedd och uppskattad!

Vad gör studenterna på fritiden?

- Kreativiteten på den här skolan är otrolig. Inget ses som omöjligt. En sak som många gör är att njuta av den fantastiska naturen här uppe i norr. Vintern är obeskrivligt vacker och sommarkvällarna, när solen aldrig går ner etsar sig lätt fast på näthinnan. Här har många idéer kläckts!