Hoppa till innehållet
upplevelseprodstudenter besöker gobusiness
Upplevelseproducentstudenter besöker GoBusiness

Terminsstart och spännande projekt

Publicerad: 5 september 2012

Nu är det uppstart för en ny termin och för de allra flesta nya studenter har sen senaste veckan innehållit kursintroduktioner och ett första steg in i framtiden. För de som redan läst ett år eller två fördjupas kunskaperna och utbildningen tas ytterligare ett steg.

I kursen upplevelsekunskap – fördjupning som ges på LTU i Piteå bjöd kursstarten på ett första möte med GoBusiness där studenterna fick träffa LTU-karriär och sina uppdragsgivare från branschen.

– I kursen har våra tvåor fått otroliga case att jobba med och jag som lärare ser oerhört mycket fram emot att se slutresultaten. Det är alltid en balansgång att arbeta med branschen men vi är överlyckliga att branschaktörer hör av sig och vill samarbeta med oss på upplevelseproduktion, säger Elisabeth Hellmér, adjunkt i upplevelseproduktion.

Kursen som sådan ska ge studenterna fördjupade kunskaper inom upplevelsens alla aspekter och de projekt som presenterades för studenterna handlar bland annat om att konceptutveckla och producera ett konvent för föreningen Sveriges körledare som ska ske mellan den 5:e och 7:e oktober.

Sen ska de, på uppdrag av Ola Lidström som är utvecklingschef på Acusticum, utvecka miljön i foajén på Acusticum. Syftet är att arbeta fram sätt och koncept för att gestalta de produktioner som sker i huset.

Dessutom gavs möjligheten att samarbeta med festivalarrangörerna bakom Piteå dansar och ler och att, tillsammans med Greta Wimander från gobusiness och Karin Nilsdotter VD på spaceport Sweden, arbeta fram nya idéer och produkter genom att korsbefrukta rymden med kreativa och kulturella näringar.

– Givetvis är det viktigt att vara tydliga med syftet av studenternas delaktighet samt att ständigt arbeta med studenten så att denne når upp till lärandemålen för kursen. Det fina är att det finns flera vägar att nå nya kunskaper, erfarenheter och förståelse. Denna gång är både körsång och rymden ett medel för dem att nå kursens mål och förhoppningsvis sina egna, avslutar Elisabeth.