Hoppa till innehållet
Elisabeth Rosenbrand
Elisabeth Rosenbrand, alumn, Upplevelseproduktion vid LTU i Piteå.

Framgångsrik LTU-alumn i upplevelsebranschen

Publicerad: 27 augusti 2012

Elisabeth Rosenbrand är född och uppvuxen i Luleå och det är också i hemstaden hon tillsammans med en kollega startat eventbyrån Pancakelady.

Men allting startade egentligen med att Elisabeth hade bestämt sig för att läsa ekonomi och tog kontakt med studievägledaren på Luleå Tekniska Universitet för att höra om hon behövde läsa upp något ämne.

– Han måste ha märkt min brist på entusiasm och frågade mig vad jag egentligen ville göra. Efter att ha jobbat med att grilla hamburgare alldeles för länge var min enda tanke att jag ville ha ett jobb som jag kan stå ut med, men han gav sig inte utan fortsatte att fråga vad jag var bra på, vad jag gjorde på fritiden och så vidare.

Till slut berättade studievägledaren att det fanns en utbildning i Piteå som han trodde skulle passa Elisabeth. När han berättade om den och vilka kurser man läste och vilka jobbmöjligheter det fanns så kände hon direkt att det var rätt för henne. Och det visade sig stämma.

– Det bästa med utbildningen är att jag känner att jag har en väldigt trygg grund att stå på. Jag är säker på att jag har den kunskap som krävs för att verka inom den bransch jag valt. Det är ju en bransch där det inte är självklart att alla är utbildade, därför har min utbildning gjort mig självsäkrare.

Kontakter och omsorgsfulla val

Elisabeth menar att utbildningen gav henne möjligheten att knyta kontakter med andra människor som brinner för samma saker som henne.

– Idag driver jag en eventbyrå tillsammans med en kollega. Vi har bara varit igång i sex månader men har haft fullt upp sedan start, så framtiden ser ljus ut.

Avslutningsvis får Elisabeth ge råd till blivande och nuvarande studenter som valt att läsa upplevelseproduktion vid LTU i Piteå

– Om jag skulle ge något råd till andra studenter så är det att välja sin praktikplats med omsorg. Det kan vara en jättebra inkörsport till en framtida arbetsplats och kan ge värdefulla kontakter.

Upplevelseproducenter efter sin examen