Specialistsjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård
Utbildningens innehåll
Utbildningen till specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård omfattar 60 högskolepoäng (hp) varav 45p hp inom huvudområdet omvårdnad och 15 hp medicinsk vetenskap. Utbildningen består av såväl teoretiska som verksamhetsförlagda kurser. Utbildningen genomförs som distansutbildning med 100% studietakt vilket innebär en kombination av distansmetodik från hemorten samt campusförlagda studier. Campusförlagda studier genomförs med max 2 separata veckor varje termin vilka kräver obligatoriska närvaro på campus i Luleå. Campusträffarna innehåller främst praktiska övningar där studenten ges möjlighet integrera teoretisk och praktisk kunskap. Lärandet mot kursmålen sker med varierande undervisnings- och examinationsformer.
Samtliga kurser är på avancerad nivå. Inför varje ny kurs får du information om kursens mål, innehåll, studieuppgifter och examinationer. Utbildningen innehåller sammanlagt 12 veckor verksamhetsförlagd utbildningen (VFU) uppdelat på tre kurser. Utbildningen har avtal om VFU-platser i region Norrbotten. Det är även möjligt att göra VFU utanför Norrbotten men vi kan inte garantera VFU platser utanför Norrbotten. Detta kräver att studenten har flexibilitet för att genomföra VFU på andra orter än hemorten.
Var kan jag jobba?
Som specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård har du behörighet och hög kompetens att vårda patienter inom ambulanssjukvård. Du kan även arbeta inom andra områden där denna kompetens efterfrågas, till exempel på olika befattningar inom akutsjukvård.
Anmälan
Specialistsjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård
Luleå,
Distans, Hösten 2023
Förkunskapskrav
För tillträde till utbildningen krävs särskild behörighet för högskolestudier enligt följande;
- svensk legitimation som sjuksköterska
- yrkesexamen sjuksköterska omfattande 180 hp varav 15 hp examensarbete eller motsvarande
- yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande 6 månaders heltidstjänstgöring
Urval
Platserna fördelas 50/50 mellan de som arbetat 2-5 år samt 6 år och längre. Inom respektive urvalsgrupp rangordnas platserna efter avklarade högskolepoäng. Finns platser över kan den som arbetat mindre än 2 år komma i fråga. Intyg om yrkeslivserfarenhet bifogas anmälan.
- Akademiska: 100%
Vill du veta mer om programmet?
I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.
Vanliga frågor om studier
Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.
Hittade du inte svar på dina frågor?
På antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.
[/_special-polopoly/FormArticle.htm?a=115338&l=sv]
Frågor om programmet
Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.